пʼятниця, 05 липня 2024 22:53

Окупанти у Криму привласнили собі будинок Джамали

Окупанти у Криму привласнили собі будинок Джамали
Окупанти у Криму забрали будинок у співачки Джамали. Фото: Vogue

Російські окупанти у Криму забрали будинок переможниці "Євробачення" 2016 року української співачки Сусани Джамаладінової (Джамали).

Про те, що окупанти забрали будинок, співачка написала у своєму "Instagram". Про це повідомляє "Українська правда".

"Просто у цю мить вони забирають те, чим жили мої батьки. Над чим так важко працювали та власними руками, кров'ю і потом будували. Вони забрали навіть не у мене. А у моїх батьків", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала показала фігуру після пологів

В коментарі УП Джамала уточнила, що в будинку ніхто не проживав і за ним доглядали сусіди, у яких 5 липня представники окупаційної влади забрали ключі.

"Спочатку знайшли папірець (про конфіскацію - Gazeta.ua). Тижня два тому прийшли "журналісти" і стали знімати будинок. Потім позавчора прийшов хтось і сказав, що будемо все оформляти. Потім прийшли і забрали ключі у сусідів. Їм навіть не треба було нічого зламувати. А сьогодні вони прийшли і описували майно. Сьогодні можна сказати забрали будинок", - розповіла співачка.

Сьогодні у Скарбниці Національного музею історії України відбулось відкриття виставкового проєкту "Скарби Криму. Повернення".

Це виставка унікальних експонатів, відомих як "скіфське золото". Вона запрацює завтра, 5 липня, за адресою Лаврська, 9. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

У червні 2023 року Україна здобула історичну перемогу у міжнародному правовому полі: Верховний суд Нідерландів підтвердив рішення судів попередніх інстанцій про повернення на батьківщину 565 предметів із чотирьох кримських музеїв, що експонувалися у Музеї Алларда Пірсона в Амстердамі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти у Криму привласнили собі будинок Джамали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі