четвер, 26 травня 2022 13:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Воєнний експерт розповів про "підводну" загрозу з Чорного моря

Воєнний експерт розповів про "підводну" загрозу з Чорного моря
Комплекси "Гарпун" дадуть Україні можливість контролювати доволі велику акваторію Чорного моря. Фото: pixabay.com

Ситуація із ворожими підводними човнами у Чорному морі залишається вагомою проблемою.

Про загрозу з моря та техніку, яка є в наявності у ворога розповів воєнний експерт Олег Жданов в ефірі марафону "FreeДОМ".

"У росіян загалом шість підводних човнів. Вони усі дизельні, без атомної енергетичної установки. У нас ситуація з підводними човнами залишається єдиною проблемою. Але з урахуванням того, що ворожі човни дизельні, вони мають постійно спливати для підзарядки. Тому у ці моменти можна їх і підловлювати", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новим фронтом війни в Україні стане Чорне море - Die Welt

Жданов додав, що комплекси "Гарпун" дадуть Україні можливість контролювати доволі велику акваторію Чорного моря. Під прикриттям цих комплексів можна спробувати відновити прохід цивільних суден тими маршрутами, якими вони ходили до російського вторгнення.

Раніше стало відомо, що Данія передасть Україні протикорабельні ракети "Гарпун" та пускову установку для них. Чехія, крім ударних гелікоптерів, передасть танки та ракетні системи. Такі домовленості щодо поставок зброї уклали під час другої конференції міністрів оборони на німецькій воєнній базі Рамштайн.

Також кілька країн оголосили про нові пожертвування критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів, зокрема, Італія, Греція, Норвегія і Польща.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний експерт розповів про "підводну" загрозу з Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі