понеділок, 24 вересня 2012 13:15

Влада та міліція прикривають "нелегальний Лас-Вегас" навколо Києва

Влада та міліція прикривають "нелегальний Лас-Вегас" навколо Києва
Міліція і не збирається боротися з гральними закладами. Фото: mvdobl.kiev.ua

Сьогодні спеціальні підрозділи міліції займаються тим, що знищуютьопозиційні намети в різних містах Київської області. Про це на прес-конференції розповів перший заступник керівника Київського регіонального виборчого штабу Об'єднаної опозиції  Володимир Полочанінов.

На Київщині функціонують півсотні закладів гральних автоматів. Найбільше в Білій Церкві та Броварах.

"Навколо Києва розквітає незаконний Лас-Вегас. Його покриває місцева влада та міліція. Мафія через них чинить розправу. Від прикриття отримують колосальні кошти. Попри те, що ми подали депутатський запит в прокуратуру, люди звертались в міліцію - відповіді досі немає, - сказав нардеп-"бютівець" Костянтин Бондарєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останні два роки гральних автоматів на Київщині стало більше у 5 разів

Депутат зауважив, що після озвучення громадською організацією "Право народу" про кількість гральних закладів у Броварах, міліція почала зганяти агітаційні намети "Батьківщини" в цьому місті.

"Ми керувались даними громадської організації, розповідали про них. Після цього співробітники міліції почали розганяти наші агітаційні намети, прикриваючись тим, що вони не правомірно встановлені. До чотирьох бабусь підходить амбал до 120 кілограмів, забирає агітпродукцію, вимагає скласти намет. Коли під'їжджають журналісти, телекамери, він раптом згинається, і жаліється, що жінки його побили, чинили спротив. Це смішно", - зазначив Бондарєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині міліціонери не помічають гральні автомати

Всього опозиція нарахувала в Київській області 51 гральний заклад.

Нагадаємо, громадська організація "Право народу" повідомляла про те, що за останні два роки кількість гральних автоматів у Києві та області збільшилась у п'ять разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонер організував у Луганську три підпільні гральні заклади

"Найгірша ситуація зараз в містах-сателітах, наприклад, у місті Бровари, де проживає 97 тисяч осіб, функціонує 17 гральних закладів. У Києві вони навіть не приховують своєї діяльності. Як правило, розміщуються біля метро, за різноманітними вивісками від "лото" до "комп'ютерних клубів". Їх "кришує" міліція та місцева влада, і отримує з них колосальний прибуток", - заявляв голова громадської організації "Право народу" Олег Кіщук.

Зараз ви читаєте новину «Влада та міліція прикривають "нелегальний Лас-Вегас" навколо Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі