вівторок, 11 липня 2006 17:14

Візові умови для в"їзду в Словенію і Хорватію спростили

З 10 липня громадяни України зможуть перетинати територію Словенії транзитом без наявності транзитної візи, якщо у них в паспорті буде діюча шенгенська віза або віза країни Євросоюзу.

Про це на брифінгу у вівторок в Києві повідомив керівник прес-служби МЗС України Василь Філіпчук.

За його словами, нові правила міняються відповідно до норм ухвали Європейського парламенту про спрощення контролю на зовнішніх межах Європейського Союзу.

Відповідно до цих правил, з 10 липня громадяни третіх країн, включаючи громадян України, зможуть перетинати транзитом територію Словенії без наявності транзитної візи, у випадку якщо ці громадяни мають діючу шенгенську візу або візу нових країн-членів ЄС (типу B,C,G,C+D), діючий дозвіл на мешкання в країнах Шенгенської угоди або нових членів ЄС, діючий дозвіл на мешкання в Швейцарії або Ліхтенштейні.

Філіпчук також нагадав, що з 23 липня поточного року вступає в дію угода про умови взаємних поїздок громадян між Кабінетом міністрів України і урядом Хорватії, підписана в минулому році.

За його словами, угода передбачає безвізовий режим для власників дипломатичних і службових паспортів, паспортів моряка, членів екіпажів повітряних суден і рятувальних служб. Також, за словами керівника прес-служби МЗС, угода передбачає збільшення термінів багаторазових віз до 5 років без стягнення консульського збору для членів сімей людей, які постійно проживають на території сторін та інших категорій громадян.

Також, повідомив Філіпчук, для отримання хорватської візи з 23 липня показувати запрошення не обов"язково, також спрощується процедура оформлення віз громадянам, що в"їжджають на територію Хорватії з туристичною метою.

При цьому, за його словами, нова угода відміняє платню за візи для студентів, що вчаться, учасників міжурядових програм культурного обміну, наукових, культурних і освітніх співробітників, учасників програм обміну між містами побратимами, учасників міжнародних спортивних змагань, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Візові умови для в"їзду в Словенію і Хорватію спростили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі