понеділок, 27 серпня 2018 18:56

Випустив 16 куль у голову: повідомили подробиці самогубства солдата

Випустив 16 куль у голову: повідомили подробиці самогубства солдата
Повідомили подробиці самогубства строковика у Десні. Фото: Bug

Солдат строкової служби, який на початку серпня скоїв самогубство у навчальному центрі Збройних сил України "Десна", за 1,5 секунди здійснив 16 пострілів з автоматичної вогнепальної зброї.

Слідчі встановили, що 21-річний стрілець роти охорони однієї з військових частин особисто вистрілив чергою з автомата в голову, врахувавши "положення тіла загиблого, розташування зброї та гільз (розліт до 0,5 м), час, потрібний для відстрілу 16 патронів (а саме - 1,5 секунди), а також відсутність слідів боротьби, переміщення або волочіння трупа тощо". Про це повідомили у військовій прокуратурі.

У межах розслідування були допитані товариші по службі та інші військовослужбовці.

"Допитані військовослужбовці, які проходили службу із загиблим і безпосередньо перебували у караулі з ним у день загибелі, показали, що загиблий був у доброму настрої, на сімейні проблеми не скаржився, нестатутні заходи до останнього впродовж військової служби не застосовувалися", - зауважили слідчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівник заводу погрожував перерізати собі горло ножем

Розслідування трагедії продовжується, правоохоронці планують провести почеркознавчу експертизу для встановлення авторства передсмертних записок, судово-медичну експертизу та судову балістичну експертизу.

Солдат строкової служби Навчального центру "Десна" 7 серпня вчинив самогубство під час несення вартової служби. Жодних передвісників біди не було.

Зараз ви читаєте новину «Випустив 16 куль у голову: повідомили подробиці самогубства солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі