пʼятниця, 30 грудня 2022 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибухи в Енгельсі: в ISW проаналізували "ефективність" російської ППО

Вибухи в Енгельсі: в ISW проаналізували "ефективність" російської ППО
Постійні вибухи у Енгельсі показали неефективність російської ППО. Фото: Mash

За останній тиждень на російській авіабазі в Енгельсі сталося вже два інциденти з вибухами.

Постійні вибухи на військових обʼєктах у тилових районах Росії демонструють неефективність її протиповітряної оборони, а також посилюють критику влади, яка неспроможна захистити свою територію, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Міністерство оборони Великої Британії заявило про дедалі очевидніший факт того, що Росія не здатна протистояти повітряним загрозам глибоко всередині своєї території", – сказано в повідомленні.

Аналітики також зазначили, що такі провали можуть посилити критику керівництва РФ з боку провоєнної спільноти. Багато російських так званих воєнних блогерів вже ставлять під сумнів правдивість доповідей російського міністерства оборони й висміюють владу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на аеродромі "Енгельс": розвідка розкрила деталі наслідків

"Жартують, що непомічений пілот, який приземлився на Червоній площі (посилаючись на політ Матіаса Руста з Гельсінкі до Москви 1987 року), безсумнівно, викликатиме відповідь довшу, ніж одне речення російського уряду", – додали в ISW.

Вранці 26 грудня військовий аеродром в Енгельсі, один з тих, де базуються російські стратегічні бомбардувальники, вдруге за останні три тижні зазнав атаки, нібито безпілотниками.

Український журналіст Володимир Золкін стверджує, що в результаті удару по авіабазі в російському Енгельсі пошкоджено п'ять бомбардувальників ТУ-95МС та багато постраждалих серед особового складу.

Водночас міністерство оборони Росії заявило лише про трьох загиблих і непошкодженість авіаційної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в Енгельсі: в ISW проаналізували "ефективність" російської ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі