четвер, 29 грудня 2022 18:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибухи на аеродромі "Енгельс": розвідка розкрила деталі наслідків

Вибухи на аеродромі "Енгельс": розвідка розкрила деталі наслідків
Внаслідок вибухів на російському аеродромі "Енгельс", що сталися 26 грудня, було пошкоджено російські літаки і не тільки. Фото: Maxar

Внаслідок вибухів на російському аеродромі "Енгельс", що сталися 26 грудня, було пошкоджено російські літаки і не тільки.

Зокрема, відомо про ураження літаків, транспортних засобів та персоналу. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Інформація уточнюється. Достеменно відомо про пошкодження літаків, ураження транспортних засобів і особового складу. Йдеться дійсно про більш ніж трьох загиблих, як спочатку заявляли росіяни", – зазначив Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян великі проблеми з ППО – британська розвідка

Він також наголосив, що військова інфраструктура Росії продовжує деградувати, тому такі інциденти можливі й у майбутньому.

"Інциденти на території країни-агресорки свідчать про інфраструктурну, військову, оборонну та управлінську деградацію. Ворожа інфраструктура продовжить деградувати, і це не перший і не останній такий випадок", – додав представник ГУР.

Вранці 26 грудня військовий аеродром в Енгельсі, один з тих, де базуються російські стратегічні бомбардувальники, вдруге за останні три тижні зазнав атаки, нібито безпілотниками.

Український журналіст Володимир Золкін стверджує, що в результаті вчорашнього удару по авіабазі в російському Енгельсі пошкоджено п'ять бомбардувальників ТУ-95МС та багато постраждалих серед особового складу.

Водночас міністерство оборони Росії заявило лише про трьох загиблих і відсутність пошкоджень авіаційної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи на аеродромі "Енгельс": розвідка розкрила деталі наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі