четвер, 29 грудня 2022 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У росіян великі проблеми з ППО – британська розвідка

У росіян великі проблеми з ППО – британська розвідка
ППО росіян не справляється з викликами. Фото: Слово і Діло

У РФ великі труднощі з системами протиповітряної оборони.

На це вказують інциденти на російських аеродромах вглибині території РФ, йдеться в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 29 грудня.

Зараз стає все більш очевидно, що РФ непросто протидіяти повітряним загрозам в глибині російської території, нагадують в розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов дав зрозуміти, що Україна вже дістає до Москви

"Перший виклик для Росії, можливо – велетенська потреба у сучасних системах ППО середньої дальності, як Панцир-С1, які могли би зіграти основну роль у протидії безпілотникам. Окрім як для точкового захисту стратегічно важливих об'єктів, як Енгельс, ці системи зараз необхідні у великій кількості для прикриття польових штабів поруч з лінією фронту в Україні", – зазначає розвідка.

Вранці 26 грудня військовий аеродром в Енгельсі, один з тих, де базуються російські стратегічні бомбардувальники, вдруге за останні три тижні зазнав атаки, нібито безпілотниками.

Український журналіст Володимир Золкін стверджує, що в результаті вчорашнього удару по авіабазі в російському Енгельсі пошкоджено п'ять бомбардувальників ТУ-95МС та багато постраждалих серед особового складу.

Водночас міністерство оборони Росії заявило лише про трьох загиблих і відсутність пошкоджень на авіаційній техніці.

Зараз ви читаєте новину «У росіян великі проблеми з ППО – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі