середа, 22 липня 2020 21:05

Угорщина передала Україні 1 млн гривень допомоги для ліквідації наслідків повеней

Угорщина передала Україні 1 млн гривень допомоги для ліквідації наслідків повеней
Угорщина виділила Україні допомогу для ліквідації наслідків паводка взахідних областях. Фото: ДСНС

Угорщина передала Україні засоби для ліквідації наслідків повеней у західних областях у розмірі 1 млн гривень.

Про це повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп у Facebook.

"Сьогодні в ході зустрічі із заступником державного секретаря Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Андрашом Барані подякувала за рішення канцелярії прем'єр-міністра Угорщини про надання гуманітарної допомоги у зв'язку з повенями в західних областях України на суму 10 млн. форинтів (1 млн. гривень) у вигляді засобів, необхідних для ліквідації наслідків повеней", - зазначила вона.

За словами посла, прохання про таку допомогу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своєму угорському колезі Петеру Сійярто під час його візиту до Києва.

На зустрічі з Андрашом Барані також говорили про ситуацію на Сході України та окупованих територіях. Водночас, мова йшла і про подальші кроки з реалізації домовленостей, досягнутих під час зустрічі глав МЗС України та Угорщини 25 червня у Києві.

Сильні опади протягом 22-24 червня спричинили потужні паводки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Тернопільській областях. Жертвами негоди стали три людини в Івано-Франківській області. 300 населених пунктів були підтопленими.

Угорщина повідомила про готовність допомогти Україні в ліквідації наслідків паводка. З цієї метою вона планує направити в Україну підрозділ багатонаціонального інженерного батальйону Тиса.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина передала Україні 1 млн гривень допомоги для ліквідації наслідків повеней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі