субота, 27 червня 2020 14:49

Угорщина готова допомогти Україні в ліквідації наслідків паводка

Угорщина готова допомогти Україні в ліквідації наслідків паводка
Угорщина допоможе Україні ліквідувати наслідки паводка. Фото: ДСНС

Угорщина повідомила про готовність допомогти Україні в ліквідації наслідків паводка.

З цієї метою вона планує направити в Україну підрозділ багатонаціонального інженерного батальйону Тиса. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Facebook, у п'ятницю, 26 червня.

Міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сійярто зазначив, що батальйон уже готовий вирушити у вказане місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Заході питну воду доставляють вертольотами - Аваков

"Щиро вдячний, що мій колега і друг Сійярто Петер так швидко відгукнувся на українську пропозицію залучити Багатонаціональний інженерний батальйон Тиса для подолання наслідків негоди в західних українських областях. Саме так повинні діяти справжні партнери та добрі сусіди", - подякував угорській стороні міністр.

Відомо, що батальйон сформували 15 листопада 2002 року в Будапешті голови генеральних штабів румунської, угорської армій, Збройних Сил Словацької Республіки та України.

Його основним завданням є евакуація населення, техніки та майна із зони стихійного лиха, розчищення завалів, відновлення доріг, гідротехнічних споруд, регулювання русел річки, охорона об'єктів, супровід гуманітарної допомоги тощо.

Україна направила в Євроатлантичний центр координації реагування на катастрофи запит про допомогу у ліквідації наслідків повені у західних областях.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина готова допомогти Україні в ліквідації наслідків паводка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі