субота, 27 червня 2020 14:06

На Західній Україні питну воду доставляють вертольотами - Аваков

На Західній Україні питну воду доставляють вертольотами - Аваков
На Західній Україні не вистачає питної води. Фото: ДСНС

Через паводок на Західній Україні не вистачає питної води.

Це сталося в результаті затоплення близько п'яти тисяч колодязів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі Свобода слова Савіка Шустера, в п'ятницю, 26 червня.

Він розповів, що воду людям доставляють вертольотами.

"І сьогодні я переглядав, як працюють наші вертольоти там - ДСНС і Нацгвардія. Вони в основному везуть в райони воду питну та продукти харчування. У нас немає нормальної питної води зараз. Це гігантська проблема", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одеській області людей готують до евакуації

Глава МВС зазначив, що в кожне село доставляється 3-5 тис. тонн води.

"Сьогодні працювали по Галицькому району, по Верховинському. Ця проблема вирішена, але не вирішена на постійній основі. Води ніколи не буває багато, вона не повинна бути обмежена", - повідомив Аваков.

Він повідомив, що доставити воду в підтоплені райони складно через те, що паводки пошкодили більше 200 км доріг.

"Особливо великі проблеми у Верховинському та Галицькому районах. За нашими даними, постраждало понад 120 мостів з того, що ми оперативно порахували. Їх потрібно заново відновлювати", - наголосив міністр.

26 червня у західних областях України знеструмленими залишаються 7 населених пунктів. Без світла залишаються 6 населених пунктів в Івано-Франківській обл. та 1 у Чернівецькій.

Зараз ви читаєте новину «На Західній Україні питну воду доставляють вертольотами - Аваков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі