вівторок, 04 липня 2023 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розкрили тактику ворога на півдні

В ЗСУ розкрили тактику ворога на півдні
Час від часу ворог активізується на Очаківському напрямку, щоб роззосереджувати зусилля ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни поступово повертаються на свої позиції на півдні, звідки відступила вода після підриву Каховської ГЕС. Окупанти застосовують там авіабомби й ударні дрони "Ланцет", які віднедавна стали проблемою для Збройних сил України.

Ворог також активізувався на Очаківському напрямку в Миколаївській області, щоб роззосередити зусилля ЗСУ, заявила 4 липня керівниця Об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Окупанти на півдні України продовжують повертатися на свої позиції там, де відходить вода. Там ворог намагається розгорнути вогневі точки і посилити обстріли правого берега Херсонщини. Росіяни продовжують тиснути на мирне населення. Продовжують застосовувати тактичну авіацію зі скиданням КАБів. Вже розширили географію їхнього застосування: якщо раніше в основному це була Бериславщина, зараз вони активізуються в напрямку Херсона", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вночі потужно відпрацювала по човнах ворога

Час від часу війська РФ активізуються на Очаківському напрямку, щоб роззосереджувати зусилля українських військ. Російські окупанти обстрілюють протилежний берег та акваторію Дніпробузького лиману. Загарбники також намагаються застосовувати ударні безпілотники "Ланцет".

"Але наша протиповітряна оборона максимально зосереджена. Працює комплексно і намагається всі ці загрози знищувати, окрім КАБів. Це поки що не та зброя, проти якої ми можемо ефективно діяти. Водночас ми продовжуємо контрбатарейну боротьбу", – додала Гуменюк.

Збройні сили України успішно ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках. На півдні вже вдалося звільнити 154,4 кв. км територій.

Ситуація у Харківській і Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Тривають обмежені атаки на лінії фронту Сватове-Кремінна та на південь від Кремінної. Українські воїни атакували росіян поблизу Невського та в районі Серебрянського лісу.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розкрили тактику ворога на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі