вівторок, 04 липня 2023 08:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна вночі потужно відпрацювала по човнах ворога

Україна вночі потужно відпрацювала по човнах ворога
Вночі українські захисники потужно працювали по ворожих човнах. Фото: t.me/nikvesti

У ніч проти 4 липня Збройні сили України відпрацювали по російських човнах, позбавивши окупантів можливості пересуватися по воді.

За допомогою човнів росіяни намагаються вести розвідку, заявила 4 липня керівниця Об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"За допомогою човнів загарбники намагаються відтиснути місцеве населення, розвідувати наші дії, щоб зосередити свої зусилля на тих напрямках, де їм боязко. Тож цієї ночі наші військові більше працювали по російських човнах. Ми позбавили ворога можливості пересуватися по воді", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти змінили тактику на півдні

Гуменюк наголосила, що у контрбатарейній боротьбі немає надважких напрямків. Потрібно зосереджувати вогонь там, де скупчується ворог.

"Ми застосовуємо авіацію та артилерію, щоб вражати місця скупчення техніки РФ. Намагаємося знищити їхні склади з боєприпасами", – додала вона.

Збройні сили України успішно ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках. На півдні вже вдалося звільнити 154,4 кв. км територій. Ситуація у Харківській і Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Тривають обмежені атаки на лінії фронту Сватове-Кремінна та на південь від Кремінної. Українські воїни атакували росіян поблизу Невського та в районі Серебрянського лісу.

Зараз ви читаєте новину «Україна вночі потужно відпрацювала по човнах ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі