субота, 01 липня 2023 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти змінили тактику на півдні

Окупанти змінили тактику на півдні
У ЗСУ розповіли про нову тактику окупантів на півдні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти на півдні повернулися до атак керованими авіабомбами та ударними дронами типу "Ланцет".

Це свідчить про нестачу боєприпасів ворога, заявила 1 липня керівниця Об'єднаного пресцентру сил оборони півдня Наталія Гуменюк під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Росіяни витримували певну паузу, але тактична авіація знов активізувалася. Зокрема атаки ударними безпілотниками типу "Ланцет". Це говорить про те, що вони мають певні складнощі з роботою артилерії. Також це може свідчити про те, що ворог на певний час бере тактичну паузу для того, щоб вибудувати нову тактику. Вони бачать, що попередня тактика успіхів не дала", – сказала вона.

Водночас ЗСУ добре відпрацювали по складах ворога. Відбувався підрив ворожої логістики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворогу не вдалося відтіснити ЗСУ з-під Антонівського мосту

Гуменюк додала, що лівий берег Херсонщини досі потерпає від наслідків техногенної повені після підриву окупантами Каховської ГЕС.

"Не всюди російська армія може повернутися на позиції. Змінилася географія замінування, яку знали окупанти. Зараз вода розкидала міни по зовсім інших позиціях. Вони змушені спочатку проводити розмінування, а потім повернення", – розказала Гуменюк.

Розпочалась 493-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення.

На тлі успішних бойових дій ЗСУ та через значні втрати противника в живій силі, збільшуються випадки дезертирства в підрозділах російських окупаційних військ, які все частіше самовільно залишають бойові позиції. Близько 50 військовослужбовців етнічних дагестанців зі складу Каспійської флотилії в районі населеного пункту Дорожнянка Запорізької області відмовились брати участь у бойових діях. Наявне в підрозділі озброєння російські відказники вивели з ладу.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та вгатила по зенітно-ракетному комплексу ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили пункт управління РФ, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, три склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ росіян.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти змінили тактику на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі