субота, 01 липня 2023 06:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У лавах ворога побільшало дезертирів – зведення Генштабу

У лавах ворога побільшало дезертирів – зведення Генштабу
Наявне в підрозділі озброєння російські відказники вивели з ладу. Фото: eastnews.ua

Розпочалась 493-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення, повідомив уранці 1 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На тлі успішних бойових дій ЗСУ та через значні втрати противника в живій силі, збільшуються випадки дезертирства в підрозділах російських окупаційних військ, які все частіше самовільно залишають бойові позиції. Близько 50 військовослужбовців етнічних дагестанців зі складу Каспійської флотилії в районі населеного пункту Дорожнянка Запорізької області відмовились брати участь у бойових діях. Наявне в підрозділі озброєння російські відказники вивели з ладу", – йдеться у повідомленні.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу противника та вгатила по зенітно-ракетному комплексу ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили пункт управління РФ, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, три склади боєприпасів, 24 артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розказали про нове свавілля окупантів на Херсонщині

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Куп'янському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку агресор проводив наступальні дії в районі Серебрянського лісництва, але успіху не мав.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Хромового.

На Авдіївському напрямку за підтримки авіації ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського.

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі Мар'їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування ЗСУ. Безуспішно ворог намагався провести наступальні дії в районі Рівнополя, але зазнав втрат.

"Разом із тим, російські окупанти продовжують використовувати цивільне населення в якості живого щита. У населеному пункті Тополівка Херсонської області, російське військове командування розселяє своїх військовослужбовців у приватних будинках, в яких проживає цивільне населення", – звітує Генштаб.

Захисники України ліквідували понад 21 тис. найманців приватної військової компанії "Вагнер" та поранили ще близько 80 тис. Такі колосальні втрати дають уявлення про кількість російських найманців, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У лавах ворога побільшало дезертирів – зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі