субота, 01 липня 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворогу не вдалося відтіснити ЗСУ з-під Антонівського мосту

Росіяни на півдні не змогли витіснити Збройні сили України, чисельністю до 70 осіб, з їхніх укріплених позицій під східним прольотом Антонівського мосту на Херсонщині.

Окупанти завдали удару балістичними ракетами "Іскандер" по східному прольоту Антонівського мосту 30 червня, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті. Масштаби пошкоджень наразі невідомі.

"Військове командування РФ сліпо наказало російським військам відвоювати територію під прольотом Антонівського мосту на східному березі Дніпра. Це призвело до значних втрат серед російського особового складу і бронетехніки через обстріли з боку української артилерії і дистанційно встановлені міни", – зазначили аналітики з посиланням на російських так званих воєнкорів.

Автор: Google
  Росіянам не вдається витіснити ЗСУ з-під Антонівського мосту
Росіянам не вдається витіснити ЗСУ з-під Антонівського мосту

Деякі блогери стверджували, що в результаті удару було пошкоджено достатню частину прольоту мосту, щоб ЗСУ не змогли використовувати його як прикриття. Водночас інші скаржилися, що в результаті удару міст було пошкоджено лише частково, а російська піхота відновила спроби зачистки українських позицій в інших місцях у цьому районі.

"Росія консервує ракети "Іскандер" через їхню нестачу. Відтак дивно, що російські війська застосували одну з них проти підрозділу легкої піхоти ЗСУ чисельністю 70 осіб на підступах до вже зруйнованого мосту", – йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лавах ворога побільшало дезертирів – зведення Генштабу

Деякі "воєнні блогери" РФ стверджували, що російські війська використовували термобаричні артилерійські системи ТОС-1А, дефіцитний актив на рівні військового округу, для нанесення удару по українських позиціях під мостом після удару "Іскандерів".

Один із блогерів поскаржився, що російський 8-й артилерійський полк (22-й армійський корпус Чорноморського флоту) не має достатньо боєприпасів для нанесення ударів по українських позиціях.

30 червня російський диктатор Володимир Путін присвоїв 8-му артилерійському полку почесне звання "гвардійського". Але навряд чи це допоможе полку РФ витіснити ЗСУ.

Bellingcat оприлюднила супутникові знімки південного фронту в Україні, які показують, що на початку травня російські війська збудували дамбу та рів навколо Токмака, намагаючись підготуватися до захисту від українських контрнаступальних операцій.

Джерело, пов'язане з російським БАРС, заявило, що армія РФ перекидає військову техніку в невизначені райони на східному (лівому) березі Дніпра. Тривають важкі бої. Українські сили зайняли позиції біля Антонівського мосту на лівому березі.

Кримське партизанське угруповання "Атеш" заявило, що російські війська збільшують свою присутність в Армянську для захисту ключових об'єктів інфраструктури на півночі окупованого півострова. У цьому районі Криму перебуває велика кількість співробітників ФСБ.

Росіяни встановили особливий режим контролю над кримським хімзаводом "Титан", а російська ПВК "Конвой" охороняє окупаційних чиновників Херсонської області, які відвідують поточні ремонтні роботи на мосту через Чонгар.

Зараз ви читаєте новину «Ворогу не вдалося відтіснити ЗСУ з-під Антонівського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі