понеділок, 03 серпня 2009 14:08

В Україні зростають ціни на зерно

В Україні зростають ціни на зерно

Падіння, що спостерігалося на початку нового маркетингового року (МР, липень 2009 - червень 2010), в Україні внутрішніх цін на зерно в кінці липня, не дивлячись на активне збирання зернових і збільшення пропозиції, змінилося зростанням, повідомляють аграрні аналітики.

За даними компанії "ПроАгро", за минулий тиждень, з 28 по 31 липня, продовольча і фуражна пшениця подорожчала в середньому на 30 грн/тонна, ячмінь - на 50 грн/тонна.

Падіння цін спостерігалося тільки на ринку кукурудзи - в середньому за минулий тиждень воно склало 20 грн/тонна.

Подорожчання зерна, за даними аналітиків, пов"язане із зростаючим попитом на нього з боку експортерів. Експерти вважають, що експортна активність на зерновому ринку стимулюється підвищенням курсу долара по відношенню до гривні і збільшенням світових цін на зернові.

"Ціни на зерно досягли свого дна і почали потихеньку рости", - говорить експерт аналітичного центру "УкрАгроКонсалт" Єлизавета Малишко.

На її думку, в найближчій перспективі ціни пшеницю можуть стабілізуватися, а на ячмінь продовжать своє зростання.

Як повідомлялося, Україна за станом на 30 липня намолотила 26,5 млн тонн зерна, що на 7,3% більше, ніж на аналогічну дату 2008 року. Міністерство аграрної політики прогнозує урожай зерна в поточному році 42-43 млн тонн проти торішніх 53,3 млн тонн.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростають ціни на зерно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі