четвер, 30 липня 2009 11:48

У Єгипті забракували партію української пшениці

У Єгипті забракували партію української пшениці
Генеральний прокурор Єгипту постановив реекспортувати 45 тис. тонн пшениці походженням з України та Австралії у зв"язку з її низькою якістю і непридатністю для споживання населенням.

Як повідомляє державне новинне агентство MENA, це зерно знаходиться в порту Александрія, воно ввезене приватною компанією.

Разом з тим, перевірка показала, що пшениця є непридатною для споживання навіть у разі її дезинфекції і просіювання.

Нагадаємо, що за попередніми даними Україна в 2008/2009 маркетинговому році експортувала 24,7 млн тонн зерна, що дозволило їй увійти до трійки найбільших світових зернових експортерів після США та ЄС.

Цікаво, що в нинішньому маркетинговому році Україна вже експортувала 1,5 млн тонн зерна, а в цілому за підсумками року Мінагрополітіки чекає скорочення експорту до 17 млн тонн.

Як повідомлялося, на початку червня прокуратура Єгипту розпорядилася повернути Росії партію зерна, арештовану за невідповідність санітарним нормам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті забракували партію української пшениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі