неділя, 26 липня 2009 12:00

Україна передала голодуючій Ефіопії 1000 тонн пшениці

Україна передала голодуючій Ефіопії 1000 тонн пшениці

Україна вперше стала благодійним донором Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Організації Об`єднаних Націй.

1000 тонн пшениці загальною вартістю 580 тис. доларів, призначених для забезпечення харчуванням близько 5 мільйонів голодуючих в Ефіопії, було передано ВПП делегацією Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України, повідомляє Центр новин ООН.

Виступаючи на церемонії, представник ВПП в Ефіопії підкреслив, що гуманітарна допомога України є дуже своєчасною в умовах, коли над населенням цієї країни нависла загроза голоду, пов`язана із засухою, високою ціною на продовольство й фінансово-економічною кризою, а ВПП відчуває серйозний брак ресурсів і коштів.

Як зазначають в ООН, станом на січень 2009 року дефіцит продовольства у всесвітніх масштабах становить понад 116 тис. тонн на суму близько 96 млн. доларів.

Представник ВПП також висловив надію, що нинішня акція стане запорукою тривалої й плідної співпраці.

В ООН зазначили, що це перша благодійна поставка зерна з боку України. До цього часу ВПП купувала в України значну кількість зерна. Так, приміром, у 2008 році було куплено 140 тис. тонн. Крім цього, ВПП користувалася платними послугами повітряних вантажоперевезень, що надаються Україною в усьому світі.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Україна передала голодуючій Ефіопії 1000 тонн пшениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі