вівторок, 09 грудня 2008 16:35

Голодуючих в світі за рік збільшилося на 40 мільйонів

В результаті продовольчої кризи число тих, хто голодує, у всьому світі в 2008 році збільшилося на 40 мільйонів людей. Відповідні дані наводяться в доповіді організації по продовольству і сільському господарству ООН (FAO).

Загальна кілікість тих, хто голодує, у всьому світі перевищила 960 мільйонів людей.

У зв"язку з цим заступник генерального директора FAO Хафез Ганем, що представляв доповідь, закликав розвинені країни інвестувати в сільське господарство країн, що розвиваються, щонайменше 30 мільярдів доларів.

За даними FAO, зростання цін в 2008 році на насіння ударило насамперед по бідних країнах, практично не торкнувшись розвинених. У зв"язку з цим виробництво зернових в цих країнах збільшиться на 10 відсотків, тоді як в країнах, що розвиваються, збільшення буде не більше одного відсотку.

Як відзначає FAO, у зв"язку з важкою економічною ситуацією мета скоротити число голодуючих в світі наполовину для багатьох країн тепер нездійснима. Раніше ООН поставила завдання скоротити удвічі число голодуючих у всьому світі до 2015 року.

Згідно з докладом, більшість тих, хто голодує (907 мільйонів людей) проживає в країнах, що розвиваються. 65 відсотків з них живуть в Індії, Китаї, Конго, Бангладеш, Індонезії, Пакистані і Ефіопії.

Зараз ви читаєте новину «Голодуючих в світі за рік збільшилося на 40 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі