четвер, 09 липня 2009 20:17

Трихограма збільшує врожайність пшениці

— "Хімію" для захисту рослин від шкідників востаннє використовував років чотири тому, — каже 42-річний Євгеній Ткаченко з Черкас. — Від сусіда почув про трихограму — корисну комаху, що поїдає шкідників. У нього капуста й буряк із картоплею цілі, а в мене совка всю розсаду доїдла. Купив і собі розумну комаху. Запустив на город. Тепер і роботи біля городини менше, і врожай кращий.

— Найбільша цінність трихограми те, що вона поїдає шкідників іще на стадії яйця, — пояснює доктор біологічних наук, власник приватного підприємства "Агрономіка" з міста Кам"янка Дмитро Грогуленко, 55 років. — Трихограма, знищивши яйце, запобігає появі нових комах. Вона знищує зародки навіть тих шкідників, личинки яких ховаються в землі або в стеблах рослин. Хімічні засоби в таких випадках безсилі. Про це добре знають ті, хто вирощує кукурудзу. Найбільшими її ворогами є стеблевий метелик і бавовняна совка, які пошкоджують качани рослини. Вони живуть у стеблі. Звідти їх неможливо дістати. Окрім того, трихограма значно дешевша, ніж хімічні препарати. Підчас її запускання на городи й поля не потрібно ні респіраторів, ні розприскувачів.

Вчасне й правильне застосування трихограми збільшує врожай.

— Урожайність озимої пшениці зростає в середньому до 2 центнерів з гектара, а буряків і капусти — до 20–30 центнерів.


Придбати трихограму й отримати детальну інформацію про її використання можна за адресою: "Агрономіка", Черкаська обл., м. Кам"янка, вул. Л. Борисової, 76е.

Зараз ви читаєте новину «Трихограма збільшує врожайність пшениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі