понеділок, 23 жовтня 2023 21:04

В Україні планують переглянути зарплату чиновникам

В Україні планують переглянути зарплату чиновникам
В Україні хочуть переглянути встановлення зарплат для чиновників. Фото: Українське радіо

В Україні хочуть переглянути встановлення зарплат для чиновників.

Тепер їх визначатимуть на підставі класифікації посад. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

У відомстві зазначають, що уряд ухвалив проект постанови "Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році".

Документ затверджує каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад. Також визначається алгоритм проведення класифікації посад держслужби, а держоргани зобов'язуються провести таку класифікацію протягом місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці віддали Окружному адміністративному суду Києва 50,3 млн грн

В уряді пояснюють, що класифікація посад дозволить запровадити систему визначення постійного розміру оплати праці конкретних працівників - грейдінг.

"Це дозволить враховувати навантаження, складність та відповідальність роботи при встановленні зарплат та запровадити єдині підходи на державній службі - однакова робота має оплачуватись на одному рівні по всій системі державного управління", - наголосили у відомстві.

Таким чином буде посилено роль посадового окладу та врегульовано граничні розміри премій.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за липень отримав "чистими на руки" зарплату 66,32 тис. грн.

Стільки ж склали доходи віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та міністерки реінтеграції Ірини Верещук, повідомив Камбін.

З посадових окладів цих трьох топчиновників було вираховано по 16 тис. грн., без урахування цієї суми їхні оклади становлять по 82,3 тис. грн.

Проте найбільше у липні заробив держсекретар Кабміну Олександр Ярема. Фактично він отримав 84,57 тис. грн, маючи посадовий оклад 40,1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні планують переглянути зарплату чиновникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі