четвер, 15 грудня 2022 11:39

В країну суне потужний циклон із грозами та хуртовинами: коли чекати негоди

В країну суне потужний циклон із грозами та хуртовинами: коли чекати негоди
Синоптик розповів, коли в Україні погіршиться погода. Фото: pixabay.com

За кілька днів в Україні суттєво погіршиться погода.

У суботу, 17 грудня, країну охопить потужний циклон із грозами та хуртовинами, повідомив у четвер народний синоптик Станіслав Щедрін у Facebook.

"Вихідними у західних та північних областях очікується сильний мокрий сніг. Натомість у південних та східних областях пройдуть сильні дощі. У Кіровоградській, Полтавській та Харківській областях сильні зливи з грозами та шквалами", – спрогнозував синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні випаде сніг ‒ погода на 15 грудня

За словами Щедріна, у ніч проти 18 грудня грози зміняться на сильний сніг. Крім того, в Україні різко стане прохолодніше.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

Цієї зими низькі температури в Україні можуть призвести до сплеску респіраторних захворювань, переохолодження та обморожень. Зимові негаразди посилюватимуть ракетні удари Російської Федерації, попередила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «В країну суне потужний циклон із грозами та хуртовинами: коли чекати негоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі