пʼятниця, 21 грудня 2018 21:46

В парламенті зареєстрували законопроект про оголошення війни Росії

В парламенті зареєстрували законопроект про оголошення війни Росії
Нардеп запропонував оголосити війну Росії. Фото: Texty

В парламенті 21 грудня зареєстрували законопроект про оголошення війни Росії.

Відповідну постанову №9442 "про Звернення Верховної Ради до президента України щодо оголошення війни, розриву дипломатичних відносин і припинення транспортного сполучення з Російською Федерацією" опубліковано на сайті парламенту, передає Obozrevatel.

Як зазначається, автором ініціативи виступив позафракційний народний депутат Віталій Купрій. Наразі документ переданий на розгляд керівництву.

На законопроект вже відреагували в Росії. Так депутат Держдуми від анексованого Криму Руслан Бальбек заявив в коментарі РІА "Новости", ніби Купрій хоче увійти в історію.

"Автор ідеї просто хоче увійти в історію України як людина-ініціатор початку війни з Росією. Саме усвідомлення можливості потрапити у вічність і гріє депутатську душу, і заради цього він оголосить війну кому завгодно. Оголосивши війну Росії, Порошенко серйозно ризикує не іміджем, і вже не бізнесом, а собою коханим, якого обурене населення може "підняти на вила", – заявив Бальбек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри оборони України і Британії вийшли в море на бойовому катері

Водночас член комітету Держдуми з міжнародних справ Антон Морозов в коментарі RT оголосив "самогубством" законопроект, а Купрія – "провокатором".

"З боку України було б самогубством оголошувати війну Росії. Цей депутат – провокатор. Подібні заклики безвідповідальні по відношенню до власного народу", – сказав Морозов.

Понад тисячу резервістів першої черги проходять тренування у навчальному центрі "Десна" на Чернігівщині.

Резервісти набувають і відновлюють навики щодо керування бойовою машиною на танкодромі, володінням озброєнням і зброєю в різних видах бою, тренуванні відбиття повітряної атаки, тактики ведення бойових дій і пересування на полі бою в умовах максимально наближених до бойових та інше.

Зараз ви читаєте новину «В парламенті зареєстрували законопроект про оголошення війни Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі