середа, 06 травня 2009 15:26

Українців просять обмежити контакти зі свинями

Українців просять обмежити контакти зі свинями

Міністерство охорони здоров"я України закликало громадян країни мінімізувати контакти з хворими свинями для запобігання захворювання свинячих грипом.

Про це повідомила санітарно-епідеміологічна станція Києва.

У свою чергу оперативний штаб МОЗ розробив рекомендації для населення з метою не допустити випадків зараження людей вірусом А штаму Н1N1. Міністерство охорони здоров"я, зокрема, рекомендує повідомляти медичним службам про хворих тварин і дотримуватися особистої гігієни під час догляду і роботи з тваринами.

Як зазначили у відомстві, даних про зараження хворобою при вживанні в їжу обробленого і приготованого м"яса свиней і продуктів з нього не зафіксовано. При цьому в повідомленні міністерства сказано, що вірус гине під час кулінарної обробки при температурі 70 градусів.

Крім того, Мінохоронздоров"я рекомендує населенню обмежити перебування у громадських місцях, уникати контактів з людьми, у яких помітні симптоми респіраторної інфекції, а також відкласти, якщо це можливо, ділові та туристичні поїздки у регіони, де виявлені випадки захворювань. Якщо ж перенести поїздку неможливо, медики закликають не відвідувати громадські місця, не користуватися громадським транспортом і носити чотиришарову марлеву або хірургічну пов"язки.

МОЗ наголошує, що за станом на 5 травня в Україні не зафіксовані випадки захворювань свинячих грипом.

Раніше Міністерство закордонних справ заявляло, що випадків захворювання свинячих грипом громадян України, які тимчасово або постійно знаходяться за кордоном також не зафіксовано.

Водночас, Кабінет Міністрів України виділив 50 мільйонів гривень для проведення першочергових заходів щодо запобігання виникнення та розповсюдження на території України свинячого грипу.

Тим часом, у Малайзії від свинячого грипу рятуються за допомогою диких кабанів.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Українців просять обмежити контакти зі свинями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі