вівторок, 05 травня 2009 16:22

У Європі визнали факт передачі свинячого грипу від людини до людини

У Європі визнали факт передачі свинячого грипу від людини до людини
У Європі на сьогоднішній день підтверджено 15 випадків передачі вірусу грипу А (H1N1) від людини до людини, повідомляє Європейський центр з контролю хвороб в Стокгольмі.

У доповіді Європейського центру йдеться, що за останні 24 години в країнах ЄС і Європейської асоціації вільної торгівлі підтверджено 28 нових випадків захворювання грипом А, 13 з яких - в Іспанії.

Крім того, повідомляється, що всього зафіксовано 107 випадків інфікування цим вірусом в 12 державах континенту. З них в Іспанії - 57, Великій Британії - 27, Німеччині - 9, Франції та Італії - по 4, Австрії, Данії, Ірландії, Швейцарії, Нідерландах, Португалії - по одній людині.

За даними ООН, всього в 21 країні світу зафіксовано понад 1000 випадків захворювання. У Мексиці, яка є епіцентром спалаху грипу, підтверджено 590 епізодів інфікування, зокрема 25 летальних випадків. Органи охорони здоров"я Мексики, проте, вважають, що гірше вже позаду, і мають намір відкрити школи і підприємства в найближчий день.

Президент Мексики Феліпе Кальдерон в суботу своїм декретом ввів "спеціальний санітарний стан". Відповідно до нього офіційні особи, зокрема працівники системи охорони здоров"я, наділені правом "входити на всі без виключення об"єкти, що знаходяться в приватній та державній власності". Цей документ також дає можливість "фізично ізолювати осіб", відносно яких є підозри в тому, що вони інфіковані вірусом H1N1.

Спалахи свинячого грипу в Мексиці та США мають потенціал переростання в пандемію, оскільки хвороба передається людині, заявила в Женеві глава Всесвітньої організації Охорони здоров"я Маргарет Чан.

За матеріалами Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «У Європі визнали факт передачі свинячого грипу від людини до людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі