середа, 06 травня 2009 10:23

ВООЗ вилікує від свинячого грипу більше 2 мільйонів людей

ВООЗ вилікує від свинячого грипу більше 2 мільйонів людей
Всесвітня організація охорони здоров"я направить препарат Tamiflu в 72 країни, де були зафіксовані випадки зараження вірусом A/H1N1, включаючи Мексику. Засобу, що має доведену ефективність при лікуванні грипу, вистачить для лікування 2,4 мільйона людей, повідомляє офіційний представник ВООЗ Фадель Шаїб.

Крім того, ВООЗ відмовилася від колишньої назви "свинячий грип", оскільки вона вводить в оману. На думку учених, споживання свинини не може стати причиною захворювання вірусом H1N1, вірус-мутант передається повітряно-крапельним шляхом.

ВООЗ також збирається заповнити місцеві запаси ліків в шести регіонах на випадок можливих спалахів вірусу A/H1N1.

Нагадаємо, за уточненими даними, кількість підтверджених випадків захворювання людей грипом A/H1N1 досягла 1490 в 23 країнах світу, кількість випадків з летальним результатом зросла до 30.

Раніше ВООЗ підвищила ступінь загрози пандемії даного вірусу грипу з четвертого до п"ятого рівня (за шкалою з шести ступенів).

Між тим, до 29 осіб збільшилася кількість людей, які померли в Мексиці від зараження вірусом грипу А/H1N1, повідомив мексиканський телеканал "Телевіса".

Телеканал посилається на результати аналізів, узятих у ще трьох людей, смерть яких, як передбачалося раніше, могла бути пов"язана із зараженням цим вірусом.

Всі випадки смертей були зафіксовані до 30 квітня.

Міністерство охорони здоров"я Мексики повідомило, що зараз в країні нараховується 913 людей з підтвердженим діагнозом "зараження вірусом А/H1N1".

За матеріалами NEWSru.com, Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ вилікує від свинячого грипу більше 2 мільйонів людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі