вівторок, 25 червня 2024 10:20

СБУ та НАБУ затримали міського голову Мукачева та голову райради
3

Співробітники СБУ та НАБУ затримали міського голову Мукачева Андрія Балогу та голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя.

Їм інкримінують організацію корупційної схеми продажу стадіону "Авангард" у Мукачевому. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола.

Інформацію про затримання посадовців на Закарпатті підтвердили в СБУ. Однак, там не називають прізвищ підозрюваних.

На Закарпатті затримали міського голову Мукачева та голову райради
Фото: ssu.gov.ua
На Закарпатті затримали міського голову Мукачева та голову райради
На Закарпатті затримали міського голову Мукачева та голову райради

"Співробітники СБУ спільно з НАБУ та САП викрили міського голову та голову районної ради одного із міст Закарпатської області у причетності до корупційних схем. За матеріалами справи, посадовці зловживали службовим становищем з метою продажу за заниженою вартістю земельної ділянки у центрі міста площею понад 3 га", - йдеться у повідомленні СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тищенку повідомили про підозру і показали обшук

За даними слідства, організатором схеми був голова районної ради. Він є впливовим авторитетом у кримінальному середовищі регіону.

"У минулому двічі обирався народним депутатом, у тому числі від забороненої зараз "Партії регіонів". Як свідчать дані слідства, на сесії міськради міський голова забезпечив прийняття рішення про продаж ділянки за ціною, заниженою у майже дев'ять разів. При цьому покупцем ділянки виступило приватне товариство, фактичним контролером якого є голова районної ради. Підставою для цього стала експертна грошова оцінка із заниженою вартістю ділянки. За матеріалами справи, за "занижений висновок" власникам компанії-оцінювачки дали хабар", - зазначили в СБУ.

За матеріалами слідства, внаслідок таких оборудок землю з ринковою вартістю 84,6 млн грн продали за 9,6 млн грн.

Крім того, міський голова особистим рішенням надав товариству розтермінування платежу на шість місяців.

"Співробітники СБУ та НАБУ затримали міського голову, голову районної ради, ексначальника відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради. Відповідно до вчинених злочинів посадовцям, а також двом власникам компанії-оцінювачки та оцінювачу, готується повідомлення про підозру", - додали в СБУ.

У керівництва міста Мукачеве Закарпатської області восени минулого року проводили обшуки СБУ та НАБУ. Розслідували обставини передачі у приватну власність частини центрального спорткомплексу міста.

За попередніми оцінками, оборудка могла завдати державі збитків у майже 100 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «СБУ та НАБУ затримали міського голову Мукачева та голову райради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі