середа, 06 травня 2009 08:19

Свинячий грип знайшов свою другу жертву в США

Свинячий грип знайшов свою другу жертву в США
У США зареєстрований другий випадок смерті людини, зараженої вірусом грипу A/H1N1, відомого також як свинячий грип. Це сталося раніше на цьому тижні в окрузі Камерон (штат Техас), повідомив департамент громадської охорони здоров"я Техасу.

"Жінка з округу Камерон, яка страждала від хронічного захворювання, померла раніше на цьому тижні", - вказав департамент на своєму інтернет-сайті. Більше жодної іншій інформації про жінку поки не надавалося.

Досі першим і єдиним летальним випадком була смерть від нового грипу 23-місячної дитини, чиї батьки є вихідцями з Мексики.

Влада країни не вважає новий штам вірусу небезпечнішим за звичайний сезонний грип. Сезонний грип вражає щороку 30 млн американців (10% населення). З них 36 тисяч гинуть, а 200 тисяч потрапляють до лікарні.

Кількість підтверджених випадків зараження вірусом A/H1N1 зросла до 403 в 38 штатах за станом справ на вівторок, 5 травня.

Проте влада США більш не вважає за необхідне тимчасово закривати школи з метою запобігання розповсюдженню вірусу.

Як інформувала міністр охорони здоров"я та соціальних служб США Кетлін Сібеліус, експерти уряду країни за останні дні дізналися більше про новий грип і прийшли до висновку, що він є не такою серйозною загрозою, як передбачалося раніше.

За її словами, відтепер влада країни не вимагє обов"язкового припинення занять в школах, де зареєстровані випадки зараження новим грипом. Але інфікованих учнів просять добровільно залишатися вдома протягом як мінімум тижня.

"Уважно вивчивши те, що відбувається, ми прийшли до загального висновку про необхідність тримати хворих учнів вдома протягом семи днів. Дирекція шкіл може відновлювати заняття", - відзначила міністр.

Глава федеральних Центрів з контролю та профілактики захворювань Річард Бессер також відмітив, що американські епідеміологи тепер мають в своєму розпорядженні значно більшу, ніж раніше, кількість інформації про спалах нового грипу і прийшли до якісно нового розуміння проблеми.

"Раніше (коли рекомендувалося закривати школи при зараженні учнів) ми вкрай мало знали про те, що відбувається в Мексиці, яка вважається епіцентром розповсюдження вірусу A/H1N1", - пояснив Бессер.

В даний час в якості запобіжного засобу в США закрито понад 700 шкіл.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип знайшов свою другу жертву в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі