вівторок, 05 травня 2009 17:57

Свинячий грип поширився на 20 країн

Автор: фото: REUTERS/Lee Jung-Hoon
  Працівники санепідемстанції дезінфікують килим літака, що прибув до Сеулу з Чикаго. Американський бізнесмен минулого тижня завіз до Південної Кореї вірус свинячого грипу
Працівники санепідемстанції дезінфікують килим літака, що прибув до Сеулу з Чикаго. Американський бізнесмен минулого тижня завіз до Південної Кореї вірус свинячого грипу

Свинячий грип поширився на 20 країн світу, попереджає Всесвітня організація охорони здоров"я. Такий діагноз підтвердився у 985 людей у Мексиці, США, Новій Зеландії, Великій Британії, Колумбії, Сальвадорі, Гонконзі тощо. Ще близько 5 тис. хворих очікують результатів аналізів.

У Мексиці, осередку епідемії, ситуацію стабілізували. В країні ще діє надзвичайний стан. Не працюють школи та більшість ресторанів, вокзали й аеропорти на санітарному контролі. Однак, заявляє президент країни Феліпе Кальдерон, загрози пандемії уже немає.

Мексика зазнала багатомільйонних утрат через відсутність туристів у країні в розпал сезону та неможливість експортувати свинину. Експерти вважають, що люди заразилися саме від свиней.

У столиці Південної Кореї Сеулі лікарі виявили один випадок захворювання. Носієм вірусу був американський бізнесмен, який прилетів до міста у справах. Готель, де жив хворий, нині оточили. Санепідемстанція вимагає від власників провести повну стерилізацію приміщення, а також переклеїти шпалери, перш ніж пускати нових пожильців.

Тим часом люди, які перехворіли на свинячий грип, кажуть, що він не страшніший за звичайний.

— Застуда та й годі, — розповідає лондонська школярка 12-річна Софі де Саліз. Минулої середи її відправили додому з підвищеною температурою. Згодом перевірили на свинячий грип. Результат виявився позитивним. Мати лікувала доньку, як від звичайного грипу, іще давала препарат "Таміфлю". За сім днів Софі майже одужала.

— Мені ледве вдалося переконати матір, щоб дозволила мені відпочити вдома ще тиждень, — каже дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип поширився на 20 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі