вівторок, 08 грудня 2009 10:23

У Тегерані поліція стріляє у беззбройних студентів

У Тегерані поліція стріляє у беззбройних студентів

В Ірані День студентів "відзначили" кривавими сутичками і хвилею антиурядових протестів. Поліція застосувала попереджувальні постріли, кийки і газ, проте не змогла зупинити мітинги, страйки і університетські демонстрації, що прокотилися по всьому Тегерану, повідомляє The Telegraph.

Університети декількох міст були заблоковані, після того як охоронці перевірили посвідчення особи у людей, які намагалися приєднатися до студентських демонстрацій.

Раніше того ж дня влада затримала 23-х членів групи протесту "Скорботні матері Ірану". До їхнього складу входила Неда Ага-Солтан, відома як "Ангел Свободи", котра в червні була застрелена проурядовими ополченцями в розпал демонстрацій проти переобрання Махмуда Ахмадінежада.

За свідченнями очевидців на мітингах в університетських містечках прихильники лідера опозиції Мірхусейна Мусаві скандували: "Смерть диктатору" і "Не бійся, ми всі разом".

Попри спроби не пропустити новини про демонстрантів, обмежуючи діяльність співробітників іноземних новинних агенцій, фотографії натовпу, зняті на мобільні телефони, були відіслані на Захід.

За словами одного з очевидців, "сили безпеки б"ють демонстрантів, чоловіків і жінок. Деякі з них поранені і закривавлені".

Ахмадінежад продовжує підтримку верховного лідера Ірану Аятолли Алі Хаменеї, незважаючи на глибокий розкол в релігійній структурі країни. Колишній президент країни Хашемі Рафсанджані, зламав своє декількатижневе мовчання, вибачившись за жорстку відмову влади йти на поступки в умовах широкого народного невдоволення.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тегерані поліція стріляє у беззбройних студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі