пʼятниця, 26 червня 2009 15:34

В Ірані духовенство закликає стратити протестувальників

В Ірані духовенство закликає стратити протестувальників
Іранська Рада стражів, яка є найвищим наглядовим і законодавчим органом країни, не виявила правопорушень на президентських виборах.

Лідер консервативного духовенства закликав стратити протестувальників без пощади.

"Після десяти днів перевірки ми не виявили жодних великих порушень. У нас не було підтасовок на жодних президентських виборах", - заявив прес-секретар Ради Аббасалі Кадходаї. За його словами, нещодавні вибори були найпрозорішими з часів Ісламської революції 1979 року.

Таким чином, Рада остаточно відхилила прохання опозиційного кандидата Міра Хоссейна Мусаві анулювати результати виборів і провести нові.

У свою чергу, лідер консервативного духовенства країни аятолла Ахмад Хатамі закликав покарати лідерів демонстрантів без усякого жалю. "Я хочу, щоб судді покарали ватажків протестувальників жорстоко і без будь-якої пощади, щоб це стало уроком для всіх", - сказав Хатамі під час виступу в Тегеранському університеті. За його словами, такі люди повинні бути прирівняні до тих, хто вступає у протистояння з Богом.

"Згідно з ісламськими законами Ірану, покаранням для таких людей є страта", - сказав Хатамі, який входить до Ради експертів при нинішньому духовному лідері Ірану Алі Хаменеї.

Як повідомлялося, сьогодні глави МЗС країн Великої вісімки висловили стурбованість ситуацією, що склалася в Ірані після президентських виборів, і закликали Тегеран врегулювати кризу шляхом демократичного діалогу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані духовенство закликає стратити протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі