пʼятниця, 04 вересня 2020 00:01

У Міносвіти розповіли, де візьмуть гроші на маски та засоби дезінфекції для шкіл

У Міносвіти розповіли, де візьмуть гроші на  маски та засоби дезінфекції для шкіл
Українських вчителів пообіцяли забезпечити масками. Фото: nus.org.ua/

На забезпечення шкіл засобами індивідуального захисту та дезінфекції можуть бути використані залишки освітньої субвенції минулого року.

"На 1 січня 2020 року залишками з минулого року освітньої субвенції залишилося 5,2 млрд грн, 1,9 млрд з них — цільова субвенція на заробітну плату, а 3,3 млрд грн може бути у 2020 році розподілені на певні засоби та заходи, які відповідають постанові №6 Кабміну 2015 року. Дуже багато було нарікань, що в 6 постанові не було записано саме засоби індивідуального захисту, засоби дезінфекції. На сьогодні підготовлено зміни до 6 постанови 2015 року, де чітко прописано рядок, який регламентує закупівлю, розподіл цих, 3,3 млрд грн на закупівлю масок і дезінфекційних засобів", - сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.

Він додав, що ці зміни можуть бути внесені наступного тижня.

Йдеться про забезпечення вчителів масками та пластиковими щитками.

Шкарлет нагадав, що маску вчителі мають змінювати кожні три години, також допустимо під час проведення уроку бути без маски. Рукавичками мають бути забезпечені працівники шкільних харчоблоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проходитиме навчальний рік в умовах пандемії

1,9 мільярда гривень з тогорічних залишків субвенції можуть бути направлені на доплати вчителям за роботу в умовах карантинних обмежень.

Раніше повідомлялося, що столична влада закупила для шкіл санітайзери, мило, одноразові рушники та маски на 33 млн грн. Масками місто забезпечить лише педагогів. Наявних запасів вистачить на 3 місяці навчання.

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти розповіли, де візьмуть гроші на маски та засоби дезінфекції для шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі