четвер, 11 червня 2009 08:43

У Кім Чен Іра вважають ядерну зброю "мирним засобом захисту"

У Кім Чен Іра вважають ядерну зброю "мирним засобом захисту"

КНДР не має наміру відмовлятися від ядерної зброї. Про це заявила в редакційному коментарі в четвер орган ЦК Трудової партії Кореї газета "Нодон синмун".

"Сили ядерного стримування є мирним засобом запобігання ядерній війні і захисту державного суверенітету Кореї", - цитують коментар китайські ЗМІ.

У ньому підкреслюється, що "до того, як США не усунуть ядерну загрозу КНДР, Північна Корея не може відмовитися від своїх сил ядерного стримування".

"В даний час, - пише газета, - найнебезпечнішим районом з огляду можливості виникнення ядерної війни є Корейський півострів".

На її думку, "США тільки на словах заявляють про прагнення вирішити ядерну проблему півострова, а на ділі нагнітають провокаційну діяльність, направлену на посилення підготовки до ядерної війни".

"Нодон синмун" стверджує, що "сьогодні саме американська гегемонія є головною причиною ядерного розповсюдження.

Як повідомлялось, КНДР офіційно оголосила про успішне проведення свого другого ядерного випробування. Після цього північнокорейська преса писала, що проведене підземне ядерне випробування "надихає населення країни на нові трудові подвиги".

Також влада Північної Кореї заявила 27 травня, що більше не вважає себе зв"язаною умовами перемир"я 1953 року, яке поклало край Корейській війні. Було обіцяно у разі потреби дати військову відсіч своїм противникам - Південній Кореї та державам, що підтримують її.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Кім Чен Іра вважають ядерну зброю "мирним засобом захисту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі