четвер, 24 серпня 2006 17:33

У Чечні викрали дружину терориста Басаєва

 

У Грозному (Чечня) група невідомих осіб у масках та камуфляжах викрала кореспондентку газети "Чеченське суспільство" Єліну Єрсеноєву. Її вважають дружиною терориста Шаміля Басаєва.

Місцеві правозахисники направили лист-звернення прокуророві Чечні Валерію Кузнецову, в якому просять провести розслідування.

Про викрадення повідомила тітка журналістки, яку захопили разом з нею, але потім відпустили. За 2 дні до викрадання, Єліна зверталася по допомогу до правозахисників. Вона стверджувала, що її разом з сім"єю переслідували місцеві силові структури, оскільки в листопаді 2005 року вона вийшла заміж за людину, яка виявилася бойовиком.

Жінка також заявляла, що місяць тому її чоловік загинув, але переслідування не припинилися.

За даними Інформаційного центру Ради неурядових організацій Чечні, кореспондентка вийшла заміж за Шаміля Басаєва. Неназваний співробітник неурядової організації сказав, що він може бути живим. Крім того, у нього був кейс з декількома мільйонами доларів і документами. Тому пошуки бойовика можуть бути пов"язані з викраденням його жінки.

Нагадаємо, про ліквідацію Басаєва у результаті спецоперації 10 липня 2006 року президенту Росії Володимиру Путіну доповів глава ФСБ Микола Патрушев. Разом з тим, досі не було проведено генетичну експертизу тіла бойовика, оскільки в правоохоронців немає необхідного порівняльнго матеріалу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Чечні викрали дружину терориста Басаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі