пʼятниця, 29 травня 2009 08:13

Свинячий грип знайшов третю жертву в Росії

Свинячий грип знайшов третю жертву в Росії
У Росії зареєстрований третій випадок захворювання грипом A(H1N1) - він підтверджений у уродженки Білорусі, яка прилетіла до Москви з діловими цілями, а живе в Італії, повідомив в четвер увечері керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Це третій випадок. Жінка вже почувається нормально. Завтра вона буде виписана і відлетить до Італії", - сказав він.

За словами Онищенка, жінка прилетіла до Москви 25 травня з Праги, а до цього, з 19 по 22 травня, вона була в Нью-Йорку.

Глава Росспоживнагляду сказав, що 26 травня її поклали в лікарню в Москві, і тести підтвердили грип A(H1N1).

"Вона отримувала лікування відповідно до необхідних стандартів", - сказав Онищенко, відзначивши, що у людей, які контактували з хворою, ознак грипу виявлено не було.

"Ми не стали турбувати по даній ситуації наших колег з Білорусі, оскільки жінка останнім часом не була пов"язана з Білоруссю і живе в Італії", - сказав Онищенко.

Раніше він повідомив, що двоє російських громадян, у яких минулого тижня був виявлений свинячий грип, одужали.

Як повідомлялося, діагноз грип A(H1N1) минулого тижня був підтверджений у громадянина РФ, який прилетів до Москви з Нью-Йорка, а також у жителя Калузької області, який повернувся з весільної подорожі з Домініканської республіки.

У Росії діє режим санітарного моніторингу всіх авіарейсів з країн, де складається неблагополучна ситуація з грипом A(H1N1).

За словами Онищенка, за минулу добу в російських аеропортах санітарний контроль пройшли 5110 пасажирів, а всього з моменту введення в дію режиму моніторингу - 169 тис. пасажирів і 16 тис. членів екіпажів.

Зокрема, авіапасажири з "неблагополучних" через грип країн проходять через рамки безконтактної термометрії, які показують температуру тіла людини. Якщо вона підвищена, то її можуть госпіталізувати, щоб виключити небезпечний грип.

"За минулу добу осіб з ознаками захворювання в російських аеропортах не виявлено", - сказав Онищенко.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип знайшов третю жертву в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі