четвер, 28 травня 2009 16:44

США вимагає від Росії їсти їхню свинину

США вимагає від Росії їсти їхню свинину
Відомство представника США з торгівлі (USTR) закликає Росію негайно зняти обмеження на імпорт м"яса, оскільки вони не мають наукового обґрунтування, повідомила прес-секретар USTR Нефетеріус МакФерсон.

"USTR сподівається, що Росія зніме ці необґрунтовані заборони негайно", - сказала МакФерсон.

Рон Кірк, представник США з торгівлі, прибуде в РФ наступного тижня, щоб переконати російську владу відмінити заборону на імпорт американського м"яса, додала вона.

США - найбільший постачальник м"яса птиці до Росії та другий після Бразилії постачальник свинини і яловичини.

Проте після спалаху вірусу грипу A/H1N1, який прозвали свинячим, РФ заборонила ввезення свиней і свинини з десяти штатів США, причому з шести - Аризони, Каліфорнії, Іллінойсу, Техасу, Вашингтона і Вісконсина - заборонено ввозити будь-які види м"ясної продукції.

Москва також припинила імпорт свинини, що надходить з декількох основних заводів США, на початку цього року через наявність низки помилок в ліцензіях на експорт.

Заходи Росії йдуть врозріз з основними директивами Всесвітньої організації охорони здоров"я тварин і Всесвітньої торгової організації, заявила МакФерсон.

Росія не збирається поступатися Сполученим Штатам і знімати заходи заборони на експорт, оскільки вони безпосередньо стосуються питань безпеки, говорив раніше представник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт.

Заборона була введена у зв"язку з епідемією свинячого грипу. До 27 травня у Всесвітню організацію охорони здоров"я (ВООЗ) з 48 країн світу надійшли офіційні повідомлення про 13 398 випадків зараження грипом A(H1N1). 95 з них виявилися смертельними. Новий вірус продовжує свою ходу по Європі. Він виявлений вже в 20 країнах цього регіону. Тепер серед них є і Росія. З Москви повідомили про два випадки зараження.

Інформація про лабораторно підтверджені випадки захворювання новим грипом без смертельних результатів надійшла з наступних країн Європи: Австрія 1, Бельгія 7, Данія 1, Фінляндія 2, Франція 16, Німеччина 17, Греція 1, Ісландія 1, Ірландія 2, Італія 23, Нідерланди 3, Норвегія 4, Польща 3, Португалія 1, Російська Федерація 2, Іспанія 138, Швеція 3, Швейцарія 3, Туреччина 2 та Велика Британія 137.

Всього в європейському регіоні ВООЗ зареєстровано 376 випадків заражень грипом A(H1N1). У це число включено дев"ять захворювань в Ізраїлі, який входить до складу європейського відділення ВООЗ.

Вчора ВООЗ повідомила, що з Мексики надійшли повідомлення про 4541 лабораторно підтверджений випадок захворювання людей грипом A(H1N1). 83 з них закінчилися смертельним результатом. США інформували про 6764 таких захворювання, 10 з яких закінчилися смертельним результатом, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «США вимагає від Росії їсти їхню свинину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі