вівторок, 26 травня 2009 11:46

Свинячий грип увіковічать в пам"ятнику

Свинячий грип увіковічать в пам"ятнику
Влада Мексики встановить пам"ятник хлопчикові, який став першою жертвою нового вірусу грипу A/H1N1. Бронзова статуя 5-річного Едгара Ернандеса вже майже готова і буде споруджена в центральному парку містечка Ла-Глорія (штат Веракрус).

Медики вважають, що спалах нового різновиду високопатогенного грипу почався саме в цьому населеному пункті, де знаходиться велике свинарське господарство. Пам"ятник хлопчикові, який успішно вилікувався від хвороби, символізуватиме надію. Проте, як виглядатиме меморіал, поки невідомо.

Нагадаємо, напередодні Всесвітня організація охорони здоров"я підтвердила 12 тисяч 515 випадків захворювання грипом A/H1N1 в 46 країнах. При цьому 91 людина вважається загиблою. У Росії до справжнього моменту зареєстровано два випадки захворювання, викликаного вірусом грипу А (H1N1).

Раніше стало відомо, що вакцину проти свинячого грипу створили в Південній Кореї. За словами дослідників з Чунгнамського національного університету, на розробку у них пішло 11 днів з моменту отримання зразків вірусу. Вакцину під назвою CNUK-RG A/CA/4xPR/8 (H1N1) випробували на заражених людських і мавпячих клітинах.

Професор Сео Санг-Хей також повідомив, що виробництво цілющої речовини коштує недорого, це дає можливість виробляти ліки в промислових масштабах. Всі дані для випуску вакцини від грипу університет готовий надати фармацевтичним компаніям і дослідницьким лабораторіям, причому абсолютно безкоштовно.

Російські учені займуться створенням вакцини проти нового грипу в найближчих час. Перший в країні штам вірусу цього підтипу вже виділений. Він був отриманий від першого хворого, зафіксованого в Росії.

Епідемія вірусу, що почалася в Мексиці та США, викликана мутованим вірусом грипу типу А. У хворих підвищується температура, з"являються кашель, нежить, головний і м"язовий біль, в деяких випадках відмічається блювота і діарея, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип увіковічать в пам"ятнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі