вівторок, 23 березня 2010 15:40

Шуфрич лякає українців масштабним паводком

Шуфрич лякає українців масштабним паводком

13 областям України і Києву загрожує паводок, заявив міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

"Сьогодні під загрозою 13 областей і місто Київ", - сказав він на прес-конференції у вівторок в Києві.

За словами міністра, для подолання наслідків можливих паводків створено вісім оперативних штабів в регіонах, 46 тис. 925 осіб готові до реагування на можливі надзвичайні ситуації, з них 21 тис. - рятувальники.

Крім того, відзначив Н.Шуфрич, сконцентровано близько 3,5 тис. спецтехніки, більше 650 плавзасобів, від МНС готові до реагування 6 гелікоптерів і 3 літаки.

Міністр розповів, що у вівторок пройшло перше засідання оперативного штабу, який займається мінімізацією наслідків можливих паводків в Україні. Прийнято низку рішень.

"На жаль, вперше за 30 років кількість вологи в сніговому і в льодовому вимірюваннях приблизне така, як в 1979 році, а за окремими показниками, за станом на 20 березня, навіть більша", - сказав Н.Шуфрич.

За його словами, на сьогоднішній день вже підтоплені подвір"я в 95 населених пунктах України, в Кременчуці Полтавської області підтоплені підвальні приміщення 4 будинків, в Львівській області підтоплена школа.

Окрім цього, за інформацією міністра, в декількох областях є низка підтоплених ділянок доріг місцевого значення. Дороги загальнодержавного значення вільні для пересування транспорту.

"Ситуація непроста, проте сьогодні ми не бачимо приводу для ажіотажу навколо можливих паводків", - сказав Н.Шуфрич.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич лякає українців масштабним паводком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі