неділя, 14 березня 2010 11:26

На Херсонщині підтопило скотомогильники

На Херсонщині підтопило скотомогильники

Внаслідок підтоплення ґрунтовими та затоплення поверхневими водами саркофагів скотомогильників, розташованих в курортних зонах Херсонської області, можуть виникнути екологічні проблеми та може бути зірваний туристичний сезон.

Як повідомили в Управлінні у справах преси та інформації, про це йшлося на спеціальній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації.

Зокрема, на нараді було повідомлено, що до ОДА звернулося Головне управління ветеринарної медицини в Херсонській області з вимогою терміново направити епідеміологічну комісію до Скадовського району щодо можливого виникнення екологічної проблеми, що нависла над цим районом у зв"язку із затопленням поверхневими і підтоплення ґрунтовими водами території дитячого табору "Червоні вітрила". За наявною в управління інформацією, на цій території в 50-х роках був розміщений скотомогильник сибірської язви, який у 1983 році був законсервований шляхом бетонування території.

У 2008 році однією з приватних фірм без відповідних дозволів за 20 метрів від саркофагу збудовано плавальний басейн і ряд інших розважальних об"єктів. Всі вимоги припинити будівництво було проігноровано, тому матеріали по цій справі було направлено до обласної прокуратури та УСБУ в області.

За даними ОДА це вже другий об"єкт в курортній частині області, який знаходиться в зоні відпочинку. Перший об"єкт - це саркофаг скотомогильника сибірської язви, що розташований у с. Залізний Порт.

Відповідно до вимог Державного інституту епідеміології і біології України, такі об"єкти знаходяться під постійним моніторингом ветеринарних та санітарно-епідеміологічних служб країни. На прилеглих до них територіях, в межах 50 м, заборонено здійснювати будь-яку діяльність з будівництва та активного відпочинку, а вся територія, включаючи охоронну зону, повинна бути огороджена.

Голова обласної державної адміністрації дав дорученням органам місцевого самоврядування, міському голові м.Скадовськ і сільському голові Новофедорівської сільської ради Голопристанського району у місячний термін здійснити екологічні заходи безпеки. Якщо вимоги розпорядчого документа будуть проігноровані, то відповідні дозволи на відкриття курортно-оздоровчого сезону 2010 року на даних територіях надані не будуть.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині підтопило скотомогильники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі