середа, 26 червня 2024 19:46

Спецтема: Війна Росії проти України

"Його рішення призвели до загибелі тисяч військовослужбовців" - що написано у заяві на генерала Содоля

"Його рішення призвели до загибелі тисяч військовослужбовців" - що написано у заяві на генерала Содоля
Рішення генерала Юрія Содоля призвели до загибелі тисяч військовослужбовців, заявив воїн "Азову" Богдан Кротевич. Фото: Facebook.com/JointForcesCommandAFU

Американське видання The Washington Post отримало текст скарги начальника штабу бригади "Азов" Богдана Кротевича, яку він написав до Державного бюро розслідувань на колишнього командувача Обʼєднаних сил Збройних сил України Юрія Содоля.

Про це з посиланням на WP повідомили "Суспільне".

Кротевич звинуватив Содоля у численних помилках, починаючи з його ролі командира під час оборони Маріуполя у 2022 році.

"Хоча генерал Содоль не керував обороною міста і не провів жодної години в Маріуполі, йому було надано звання Героя України", - написав Кротевич.

Воїн заявив, що Содоль не забезпечував бригаду "Азов" боєприпасами й не будував оборонні споруди міста перед наступом російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збереження життя наших військових: головком ЗСУ назвав три пункти

У скарзі Кротевич пише, що був свідком ситуації, коли один з командирів у місті попросив у Содоля інструкцій, на що той відповів: "Нам кінець". Після цього генерал поклав слухавку.

У заяві також йдеться про те, що Содоль наказав "Азову" наступати без необхідних артилерійських боєприпасів, а коли йому навели аргументи, чому це неможливо, "проти командира ("Азова". - Gazeta.ua) розпочали формальні розслідування", пише WP.

"Генерал Содоль неадекватно командує військами, а його рішення призвели до загибелі тисяч військовослужбовців ЗСУ, Національної гвардії та інших силових структур, що призвело до слабкої позиції на фронті та втрати значної частини території", - цитує The Washington Post лист Кротевича.

Начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії Богдан Кротевич звернувся до Державного бюро розслідувань щодо Юрія Содоля. Кротевич заявив про некомпетентне командування генералом військами, що призвело до втрат територій. Також Кротевич звинуватив генерала у загибелі українських військових.

24 червня президент Володимир Зеленський звільнив Содоля і призначив командувачем Об'єднаних сил ЗСУ бригадного генерала Андрія Гнатова.

Зеленський призначав Содоля на посаду командувача Об'єднаних сил ЗСУ у лютому цього року.

Зараз ви читаєте новину «"Його рішення призвели до загибелі тисяч військовослужбовців" - що написано у заяві на генерала Содоля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі