четвер, 07 липня 2022 15:31

Спочатку грабують, а потім намагаються налагодити роботу – у Херсоні захоплюють державні установи

Спочатку грабують, а потім намагаються налагодити роботу – у Херсоні захоплюють державні установи
Росіяни захоплюють державні установи у Херсоні. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти захоплюють адміністративні будівлі на Херсонщині та розміщують там свої фейкові органи.

Учора захопили будівлю у Херсоні за адресою вулиця Перепопська, 17, пише у Telegram перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Загарбники спочатку розкрали там офісну техніку та цінні речі. А тепер їм потрібно налагоджувати в офісі роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Херсоні спалюють тіла, щоб приховати втрати – ГУР

Друга проблема – немає компетентних кадрів, які хотіли б працювати у структурах.

"Все це підтверджує зроблені нами раніше висновки. У Херсонській області в окупантів та колаборантів жорсткий дисонанс. Керівництво начебто намагається "грати на довгу", намагаючись дійсно вести політику інтеграції регіону в Росію. А виконавці, починаючи з середньої ланки, розуміючи, що скоро їхній час закінчиться, хочуть за максимально короткий термін отримати максимум особистої вигоди будь-якими способами. Тим самим саботують політику свого керівництва", – пише Соболевський.

Населення загарбників не підтримує і ті не можуть організувати ефективну систему адміністративного управління. Окупанти лише пишуть звіти про виконану роботу та розстановку "керівників".

На тимчасово захоплених окупантами територіях Херсонської області росіяни почали тиснути на місцевих лікарів і медиків. Озброєні загарбники допитують голів лікарень і керівників відділень.

У захопленій російськими окупантами Чаплинці на Херсонщині проводять масові обшуки. Загарбники виламують ворота броньовиками "Тигр".

У тимчасово захопленому росіянами Херсоні заступник гендиректора лікарні сприяв ворогу в отриманні інформації про працівників поліції області. З власної ініціативи він повідомив представникам країни-агресора, що в архів дитячої лікарні передана на зберігання медична документація з картками й особовими справами співробітників Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Вороги збираються відтворити на тимчасово захопленій частині півдня України Таврійську губернію часів 1917 року. У дореволюційні часи Таврійська губернія об'єднувала Крим, лівобережжя Херсонщини й частину Запорізької області.

Російські окупанти обманюють жителів Херсонщини на тимчасово захоплених територіях. Розповідають брехні, начебто Україна більше не виплачуватиме херсонцям пенсій. Росія робить усе, щоб херсонці отримали її паспорт. Брехню про пенсії поширюють для того, щоб люди стали громадянами країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Спочатку грабують, а потім намагаються налагодити роботу – у Херсоні захоплюють державні установи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі