пʼятниця, 29 березня 2013 03:15

Сьогодні піротехнічні групи почнуть підривати кригу

Сьогодні піротехнічні групи почнуть підривати кригу
Фото: ria.ru

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що піротехнічні групи почнуть з 29 березня підривати кригу у водоймах для проходження води.

"Із завтрашнього дня ми починаємо підрив льоду для ефективного пропуску паводку", - сказав Вілкул в четвер увечері в ефірі Першого національного телеканалу.

За словами Вілкула, в боротьбі з підтопленнями завдання місцевих органів влади - забезпечити чисті ливневки, стічні і каналізаційні системи. Віце-прем'єр підкреслив, що, за результатами аналізу, є недоробки по очищенню зливових систем в п'яти областях.

"Якщо ситуація не буде виправлена ??до суботи, то будуть прийматися серйозні кадрові рішення і в регіонах", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська область у бойовій готовності до паводку

У свою чергу голова Державної служби з надзвичайних ситуаціях Михайло Болотських повідомив, що підготовлено 90 піротехнічних груп для підривів заторів.

"Що стосується наших водосховищ, гідроспоруд, у нас сьогодні достатній вільний об'єм для прийняття талої води. Ці споруди будуть шляхом регулювання забезпечувати нормальний пропуск талих вод", - зазначив він.

Болотських заявив, що у ГСЧС в розпорядженні 20 одиниць повітряної техніки, яку можливо буде використати для надання допомоги і захисту населення у разі надзвичайної ситуації.

Раніше віце-прем'єр Вілкул заявив, що за результатами ліквідації можливих паводків можуть бути прийняті серйозні кадрові рішення в столиці та інших регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні піротехнічні групи почнуть підривати кригу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі