пʼятниця, 29 березня 2013 00:15

Підтоплення можливе, якщо йтиме дощ

1-5 квітня очікується підвищення температури до 13 градусів. Кажуть, що талі та ґрунтові води можуть затопити низинні ділянки міста.

Паводок у Києві можливий тільки за раптового підвищення температури та затяжних дощів, вважає Лідія Петренко з відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру.

— Те, що в Києві навалено стільки снігу, не привід говорити про паводок. Такі рясні снігові роки були й раніше. Але є ймовірність підняття води в річці майже на метр. Усе залежатиме від температури на вулиці. Якщо не буде опадів, сніг танутиме поступово і зійде до середини квітня. Якщо йтимуть дощі й буде тепло, тоді може підтопити деякі ділянки. Але житловим масивам це не загрожує.

В 11 областях України можуть бути паводки, заявив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських. Зокрема, назвав Львівську, Волинську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку, Житомирську, Чернігівську, Сумську, Одеську області та Київ.

Зараз ви читаєте новину «Підтоплення можливе, якщо йтиме дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі