четвер, 28 березня 2013 09:02

Термошкребки зчищають кригу зі скла, не залишаючи подряпин

Термошкребки до автомобілів з'явилися у столичних автомагазинах цього року. Вони призначені для зчищання криги зі скла автомобіля. Пристрій підключають до підкурювача машини - й за 10-15 секунд шкребок нагрівається до температури 150-200 градусів. Плавить нагрівальним елементом кригу.

"Дуже хороша річ, зараз такі нарозхват, - каже продавець магазину "Автотовари" на столичній вул. Перова Вадим Гордєєв. Він теж користується пристроєм для чистки лобового скла своєї машини".

"Всю зиму тільки ним і зчищав лід. Електрошкребком чистка вікон швидша, ніж звичайним пластиковим, - каже продавець. - У трубчате лезо шкребка вбудовано тен, а над ним гумка, як у двірника. Тен розтоплює кригу, а гумка змітає воду".

Більшість термошкребків обладнано світлодіодною підсвіткою, щоб можна було чистити вікна у темряві.

"У мене модель без підсвітки, але дуже нею задоволений. Особливо цей шкребок виручав, коли на вікнах була надто товста крига - 7-9 міліметрів. Лобове скло свого "опеля" я відчищав від неї за 4-5 хвилин. Без термошкребка довбав би ту кригу пластиком хвилин 18-20 точно. Коли намерзає нетовстий лід, то мені достатньо 7 хвилин, аби очистити всі шість вікон автомобіля. Великим плюсом термошкребка є те, що він не залишає подряпин на склі. Бо звичайні шкребки роблять із твердого пластика, після нього лишаються легкі подряпини", - розповів Гордєєв.

Термошкребок має дріт довжиною 5 метрів, коштує в автомагазинах та в інтернеті від 180 до 300 грн. Всі електрошкребки, що продають в Україні, вироблені в Китаї. На них гарантії не дають.

Зараз ви читаєте новину «Термошкребки зчищають кригу зі скла, не залишаючи подряпин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі