середа, 27 березня 2013 11:43

Спецтема: Снігова пастка

Азаров знайшов "покращення" навіть в наслідках снігопаду у Києві

Азаров знайшов "покращення" навіть в наслідках снігопаду у Києві
Микола Азаров сподівається на розуміння киян. Фото: novostimira.com.ua

Під час засідання Кабінету Міністрів, голова уряду поскаржився, що такої кількості снігу, яка випала у Києві, не бачила жодна європейська столиця.

"22-24 березня Україна пережила справжнє стихійне лихо. Такого, практично тридобового, безперервного снігопаду на такій величезній території, не бувало за всю історію метеорологічних спостережень в Україні. Тому наслідки, зрозуміло, були небаченими", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Попов повів себе як п'ятикласник, продемонструвавши свою некомпетентність"

Азаров додав: "Масштаб стихії змусив мобілізувати усі засоби, які є в державі. Довелося запровадити заходи надзвичайного стану, цілодобово працювали центральні та регіональні штаби. Щоби забезпечити життєдіяльність населення та транспортного сполучення щодоби в есктримальних умовах працювало понад 45 тисяч осіб та 6 тисяч одиниць техніки. І цих сил далеко не завжди вистачало".

Прем'єр висловив сподівання, що кияни зрозуміють, чому так довго у місті прибирається сніг та ліквідовуються наслідки негоди.

"Такої маси снігу, яка впала на Київ, досі не було в жодному європейському мегаполісі. Кияни розуміють, що нічого подібного ніде не траплялося. Тому сподіваюся, що вони з розумінням поставляться до того, що декілька днів недостатньо (щоби все прибрати). Головне зараз – швидко зробити все можливе, щоб повернутися до нормального життя" - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян готують до чергового колапсу: Київ незабаром перетвориться на Венецію

Азаров додав: "Стихія виявила ключові проблеми столиці. Перш за все, це відсутність окружної дороги і нестача розв'язок, паркингів, мостів у місті. А також недостатня матеріально-технічна база комунальних служб. Це ще раз підтвердило, що зусилля з будівництва транспортної інфраструктури, які уряд разом із київської владою здійснював останні роки, зауважте, саме в останні роки, – абсолютно правильні і вірні. Саме цю роботу ми повинні робити і далі".

Зараз ви читаєте новину «Азаров знайшов "покращення" навіть в наслідках снігопаду у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі