пʼятниця, 13 листопада 2020 11:11

Що буде, якщо українці не дотримаються карантину вихідного дня

Що буде, якщо українці не дотримаються карантину вихідного дня
Кабмін введе повний локдаун, якщо не будуть дотримуватись карантину вихідного дня. Фото: pixabay

Уряду доведеться запровадити сильніші обмеження у випадку нереалізації карантину вихідного дня.

Тоді Кабмін може запровадити повний локдаун у країні, заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі телеканалу "Дом".

Він розповів про компенсації для бізнесу через карантин. Уряд звернувся до Торгово-промислової палати для того, щоб випадок був визнаний форсмажорним, і люди, які здають або беруть в оренду приміщення, могли скористатися цим правом компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські міста продовжують відмовлятися від карантину вихідного дня

"Люди мають бути офіційно оформлені, за них повинні отримувати компенсацію їхні роботодавці, які їм виплачують гроші", - розповів міністр.

За його словами, Кабмін внесе зміни до програми доступного кредитування "5-7-9": підприємці зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові канікули.

"Якщо не буде повним обсягом реалізований карантин вихідного дня, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну. А всі оцінки говорять, що це буде дуже плачевно для економіки", - сказав він.

Через карантин вихідного дня у сферах культури, креативних індустрій та туризму втратять понад 50% прибутку. Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко під час політичного токшоу "Право на владу".

Зараз ви читаєте новину «Що буде, якщо українці не дотримаються карантину вихідного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі