пʼятниця, 04 грудня 2020 11:40

Скільки українців підтримують масове тестування

Скільки українців підтримують масове тестування
В ефективність тестування та ізоляції інфікованих вірять 73% українців, не вірять 19% респондентів. Фото: pixabay

79% українців підтримують ідею масового тестування населення та обов'язкову ізоляцію виявлених хворих як засіб боротьби із коронавірусом.

Проти такої ініціативи 17% респондентів, свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

В ефективність тестування та ізоляції інфікованих вірять 73% українців, не вірять 19% респондентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ назвало суму, яку треба закласти в бюджет для вакцинації

Опитування проводила соціальна група "Рейтинг" 27 листопада - 1 грудня 2020 року серед 1,2 тис. респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв'ю - face-to-face. Помилка репрезентативності дослідження: не більш як 2,8%.

Також за даними цього опитування на початку грудня 2020 року половина українців, 50%, більше боїться економічних наслідків коронакризи для своєї родини. Водночас третина, 34%, більше боїться захворіти на коронавірус, аніж фінансових труднощів.

Провести масову перевірку громадян на предмет носіїв Covid-19 має намір влада України через масове зростання захворювання. У пріоритеті – обласні центри й міста з населенням понад 100 тис. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців підтримують масове тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі