середа, 14 лютого 2024 13:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка з'ясувала, як росіяни могли запустити ракети "Циркон"

Розвідка з'ясувала, як росіяни могли запустити ракети "Циркон"
Британська розвідка попередила про проблеми для ППО України через ракети "Циркон". Фото: mil.in.ua

Росіяни для запуску гіперзвукових ракет "Циркон" можуть використати маневрений пусковий комплекс.

Це є проблемою для української протиповітряної оборони, повідомило 14 лютого Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Згідно з аналізом, проведеним Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, Росія вперше застосувала гіперзвукову ракету "Циркон" під час атаки на Україну 7 лютого. На відео уламків видно фрагменти двигуна та кермових механізмів зі специфічним маркуванням, характерним для ракети 3М22 "Циркон", - сказано в свіжому звіті британської розвідки.

"Циркон" здатний розвивати швидкість дев'яти махів і дальність ефективної стрільби до 1 тис. км. Спочатку його розробили для використання у ВМФ РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакував Київ гіперзвуковою ракетою "Циркон"

У Чорному морі немає суден, які б могли нести ракети, що викликає питання про метод запуску.

"Імовірно, для цієї мети адаптували російську наземну систему берегової оборони К-300. Якщо використання "Циркону" підтвердиться, це стане серйозною проблемою для української ППО через його швидкість і маневреність. Москва зазнає нової чинної системи озброєння в умовах реального конфлікту, щоб забезпечити впевненість і продемонструвати можливості", - йдеться у повідомленні.

7 лютого росіяни випустили крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бомбардувальників Ту-95МС з території Російської Федерації. Протиповітряна оборона збила над Києвом і в районі столиці близько 20 ракет. У столиці були пошкоджені електромережі.

Через російську ракетну атаку у Києві загинули четверо людей, 19 отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка з'ясувала, як росіяни могли запустити ракети "Циркон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі