середа, 13 квітня 2022 06:48

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росію неможливо ізолювати", підтасовки в Бучі - українців застерегли від ряду кремлівських фейків

"Росію неможливо ізолювати", підтасовки в Бучі - українців застерегли від ряду кремлівських фейків
Маніпуляцією є те, що у виступі Володимир Путін назвав "трагедією те, що відбувається в Україні" Фото: Центр протидії дезінформації при РНБО України

Упродовж 12 квітня ворог продукував низку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів.

Добірку меседжів та наративів, які РФ прагне використати як зброю у інформаційній війні, зібрали експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України.

Застерігаємо від фейків

Як заявляє міністерство оборони Росії, "Україна не бажає забезпечувати безпеку виходу іноземних суден зі своїх портів", необхідну для подальшої дискредитації армії РФ.

Міноборони РФ стверджує, що українська влада дала вказівку "заблокувати Ірпінь для зйомки псевдодоказів провини Росії у загибелі людей". Водночас пропагандисти РФ заявили, що Росія "неодноразово презентували докази, що викривають фейк в українській Бучі, методично та аргументовано пояснювали, що це підтасовка, а передані документи щодо Бучі вивчатимуть спецслужби".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційний тероризм: у РФ знайшли "експерта" для маніпуляцій проти України

Маніпуляцією є те, що у виступі Володимир Путін назвав "трагедією те, що відбувається в Україні", звинуватив Київ у публічній відмові виконувати Мінські угоди та заявив, що "Росію неможливо ізолювати".

Росія веде потужну інформаційну війну проти України, а тому щодня з'являється безліч фейків.

Масштабну фейкову кампанію запустив ворог і після того, як увесь світ побачив жахливі кадри злочинів окупантів проти мирного населення в Бучі на Київщині. Загарбники цинічно заперечують причетність до вбивств і катувань людей.

Кремль обвинувачує у своїх злочинах Україну, називаючи геноцид у Бучі "інсценуванням і постановками київського режиму".

Зараз ви читаєте новину «"Росію неможливо ізолювати", підтасовки в Бучі - українців застерегли від ряду кремлівських фейків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі